Pół niedużej kapusty włoskiej.
Cebula
2 papryki
nieduża cukinia.
Pomidor.
ok 200g pieczarek. Najlepiej drobnych, przekrojonych na pół.
Poddusić w garnku posiekaną kapustę dodając wody lub troszkę bulionu.
Cebulę zeszklić na patelni, dodać do posiekanej kapustę. Nadal dusić kapustę mieszając od czau do czasu.
Cukienię podsmażyć na patelni, aż będzie miękka, dodać paprykę, chwilę podsmażyć i dorzucić do kapusty.
Pieczarki podsmażyć na patelni, aż zredukuje wypuszczony sok i dodać do kapusty.
Wbić widelec pomidor (w szypułkę) i włożyć cały na minutę do kapusty.
Wyjąć, opłukać, obrać, posiekać i dorzucić do kapusty.
Przyprawić do smaku, wymieszać i zostawić w zakrytym garnku na 15-20 minut.
Zamieszać i podawać :)

Źródło pomysłu