Comber królika
2 papryki
Dyni 2x tyle co mięsa
Ziemniaków tyle co mięsa
2 małe lub 1 duża cebula
2 ząbki czosnku
Wyciąć mięso z combra z królika. Z pozostałych kości zrobić wywar dodając warzywa i przyprawy.
Po minimum pół godzinie gotowania wywaru....

Pokroić papryk i ziemniaki oraz dynię.
Posiekać cebulę i wrzucić do naczynia żarodpornego z rozgrzanym olejem.
Uruchomić piekarnik na 200 stopni z termoobiegiem.
Kiedy cebula się szkli, posiekać czosnek i pokroić mięso.
Dodać połowę czosnku i mięso. Podsmazyć.
Dodać przygotowane ziemniaki, paprykę, dynie i resztę czosnku.
Dodać sól, pieprz, tymianek. Podsmażyć kilka minut mieszając.
Dodać gorący wywar i wstawić do piekarnika na godzinę.
W połowie czasu pieczenia zamieszać.
Zdjąć pokrywę i jeszcze podpiec 180stopni.

Źródło pomysłu