Składniki:

300g dorsza,2 cukinie, papryka, 2 ząbki czosnku, cebula, 3- 4 łyżki oleju. Pieprz, sól, majeranek. Brytfankę wyłożyć papierem, na dno rozsypać posiekany ząbek czosnku, sól i pieprz.

Dorsz

Wyłożyć plastry cukinii (ok 0,5cm), posypać posiekaną cebulą, majerankiem, solą i pieprzem. Położyć na środku oprószonego solą i pieprzem dorsza , a dookoła wyłożyć resztę cukinii jeśli jest.

Dorsz

Na wierzch położyć paski papryki i oprószyć solą i pieprzem tam, gdzie sypane nie było. Na koniec po wierzchu posypać posiekanym drugim ząbkiem czosnku. Piec na 180 stopni. 20 minut pod papierem lub folią aluminiową. Zdjąć przykrycie i piec jeszcze 10-20 minut.

Dorsz